bynight

Vi vil bygge en grønn, miljøvennlig og urban kystby. Vårt utgangspunkt er å skape et nærmiljø der folk har lyst til å bo, lyst til å leve livet. Planen er å bygge nytt og samtidig ta vare på industrisjelen. Vi skal bygge kompakt, men slik at byen framstår som lys og åpen. Det blir en solrik kystby med grønne lunger og åpne byrom. I arbeidet med å skape en levende by har vi latt oss inspirere av populære bydeler som Grünerløkka og Brooklyn, der kulturliv og gründerskap blomstrer. Med sjø og snø, skog og mark, kyststi og sykkelsti, bokstavelig talt rett utenfor stuedøren.
kartskisse byggestart

Den nye bydelen skal bli banebrytende på ny miljøteknologi – en såkalt plussby. Det innebærer at bygningene i løpet av sitt livsløp skal produsere mer energi enn de bruker. Vi vil ha grønne tak med drivhus, moderne og klimavennlig teknologi for oppvarming, og solceller på takene.

Vår kongstanke er at miljøet og menneskene på området i dag danner grunnlaget for utviklingen av Kystbyen Slemmestad i morgen.

Kulturhuset Sekkefabrikken, Geologisenteret, pizzarestauranten Smak av Italia, Cafe Plenum, puben The Pipe, Mellymoon, Galleri kalk er blant et titalls miljøskapende leietakere. Vi huser også anerkjente kunstnere som Marie Sjøvold, Helene Knoop, Soroush Kamyab og Øivind Jordfald, og innovative foretak som Blekksprut1, Sement og betong, Norrønt, Waterjet og Cube. Ved siden av dette valgte Oslofjorden friluftsråd Slemmestad som hjemsted, og flytter hit 1. mai.

Vi er også en sentral pådriver og samarbeidspartner for en rekke nærings- og kulturaktiviteter i lokalsamfunnet. Vi spiller en aktiv rolle i Sekkefabrikken, Kajakklubben, Factory Light Festival og Slemmestad 2020.

FLF2014